U proteklih sedam dana KK Spars Realway organizirao je takmičenje u likovnom izražavanju u kojem je učestvovalo blizu 200 naših članova koji su na jako kreativan i maštovit način prenijeli na papir “Život košarkaša u izolaciji”.

Cilj ovog takmičenja, kao i onih koji slijede u narednim danima, jeste da potaknemo naše dječake i djevojčice da dane u izolaciji koriste na što bolji način kroz crtanje, pisanje i razvijanje takmičarskog duha.

Također smo radosni što smo u taj proces uspjeli animirati i roditelje koji su svojim savjetima i asistiranjem mlađoj djeci pomogli da nadođu na kvalitetne ideje.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali, izdvojili vrijeme kroz crtanje i dijeljenje sadržaja po društvenim mrežama kako bi pomogli našim malim umjetnicima da sakupe što više bodova i da njihov rad dođe do očiju što većeg broja ljudi.

I u narednom periodu ćemo dati sve od sebe da animiramo naše članove kroz razne aktivnosti, kako bi popunili vrijeme u izolaciji na što zanimljiviji način, a da pri tome naučimo nešto novo, zabavimo se i nagradimo one koji su se najviše istakli.

Sistem bodovanja takmičenja u crtanju je bio da je lajk donosio 1 bod, komentar 2 boda i dijeljenje crteža na svom profilu 3 boda. Glasanje je završeno danas u 00h i pobjednici su sljedeći učesnici:

1. mjesto Mirza Piknjač, O.Š. Sokolje (nagrada besplatan kamp Bjelašnica 2020.)

2. mjesto Džanan Ramić, O.Š. Skender Kulenović (nagrada košarkaška lopta)

3. mjesto Ajla Tokmo, O.Š. Mustafa Busuladžić (nagrada košarkaška lopta)

4. mjesto Ema Rahmani, O.Š. Aleksa Šantić (nagrada košarkaška lopta)

5. mjesto Lamija Ligata, O.Š. Alija Nametak (nagrada košarkaška lopta)

6. mjesto Hamza Kovač, 1. Gimnazija (nagrada košarkaška lopta)

Još jednom se zahvaljujemo svima na učešću, pobjednicima čestitamo na osvojenim nagradama koje će im biti uručene čim se ukinu mjere zabrana Kriznog štaba FBIH.

Vaš KK Spars Realway

R.BH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here