Podrška punog gledališta u maloj dvorani Mejdana nije bila dovoljna da Sloboda sinoć izbori poravnanje u susretima sa Sparsom u okviru finalne serije play-offa A1 košarkaške lige. Rezultatom 76:66 Sparsi su ostvarili i treću pobjedu i zasluženo izborili plasman u “Ligu 12”.

Bolju igru i pobjedu gostiju iz Sarajeva objektivna tuzlanska publika nagradila je aplauzom stavivši tako tačku na “rat” saopštenjima koji je prethodio ovom susretu.

Spars ima najmlađu ekipu u ligi A1 i svi se slažu da igrači Sparsa predstavljaju budućnost košarkaškog sporta u BiH, a oni su to dokazali na terenu. U prvenstvu su od 22 susreta izgubili samo jedan, da bi taj rezultat ovjerili sa tri pobjede i jednim porazomi u play-offu u susretima sa Slobodom.

Sloboda takođe zaslužuje čestitke za iskazanu želju i zalaganje da izbori plasman u “Ligu 12”. U prvenstvu je u 22 susreta ova ekipa izborila 18 pobjeda dok je trećeplasirani Play Off ostvario tek 15 pobjeda. Drugim riječima, Sloboda jednostavno nije imala sreće što se u istoj takmičarskoj sezoni našla sa ekipom Sparsa u borbi za titulu pa se možemo nadati, ukoliko u Klubu ne bude većih turbulencija, da će do cilja uspješno doći u narednoj takmičarskoj sezoni.

21.4.2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here