Kako je već poznato KK Spartans sezonu u okviru A1 lige otvara u Zenici kod OKK Čelik. U prošloj sezoni ove ekipe su bile na omjeru 1-1, što govori da su ekipe bile podjednake u kvaliteti. Pred nadolazeću sezonu naš je klub doveo novog trenera, koji će imati zadatak da kroz sezonu afirmiše i unaprijedi naše talentovane momke. Pored mladih igrača tu će biti iskusni Željko Klještan i Nebojša Maksimović, kao i novi Kapiten Namik Čičkušić. U najavi utakmice kapiten Čičkušić je za službenu klupsku stranicu rekao:

“Prije svega bih izrazio žaljenje zbog povrede Korkutovića, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača A1 lige. Njemu želim brz oporavak u ime kompletne ekipe. Kada je riječ o Čeliku i gostovanju u zenici, mislim da će biti jako teška utakmica. O ekipi Čelika ne moram puno pričati, jer se manje više zna o njima. Pogotovo se zna da su jako nezgodni na domaćem terenu, ali je moje iskustvo igrajući za KK Igman Burch i da su jako ranjivi. Mislim da mnogo rasterećenije igraju u gostima, valjda što je košarkaška publika u Zenici jako zahtjevna i školovana pa u Areni igraju pod određenim grčem.

Kada je riječ o našoj ekipi, mogu reći da smo odlično trenirali i da se stvorila odlična hemija među igračima. Odigrali smo četiri utakmice protiv ciljanih protivnika i sigurno smo napredovali iz utakmice u utakmicu. Ono što mogu garantovati za sutrašnju utakmicu da ćemo dati sve od sebe, a da se ova ekipa ne zna štediti pokazatelj je i zadnja utakmica u Mostaru.”

Nakon kapitena Čičkušića, svoje viđenje o sutrašnjoj utakmici za službenu stranicu kluba rekao je  i trener Boban Ninić:
“Istakao bi, kao i Namik, svoje žaljenje za povredom Korkutovića, ali ćemo biti uz njeg u oporavku. Najbitnije je sada da operacija prođe kako treba, te da se on kvalitetno oporavi.
O ekipi Čelika ne bi puno govorio. Reći ću samo da očekujem tešku utakmicu.
Naša ekipa je jako mlada. Po godinama smo najmlađi u ligi za prosjekom godina od 19,5. Međutim mislim da smo dobro izbalansirali iskustvo i mladost, te smo gradili stil igre sa mnogo energije. Rezultat nas direktno ne interesuje. Za nas je bitno da obavimo svoje zadatke kako treba. Biti će nam zadovoljstvo igrati u najljepšo dvorani u Bosni i Hercegovini, kao i pred zeničkom publikom koju izrazito cijenim i poštujem,” izjavio je Ninić.

Izvor: KK Spartans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here