Spektakularan doček slovenskih košarkaša u Ljubljani (VIDEO)

Slovenski košarkaši, osvajači zlatne medalje na Eurobasketu u Turskoj, stigli su večeras na aerodrom Brnik u Ljubljani gdje im je upriličen nevjerovatan doček.

Hiljade Slovenaca dočekalo je večeras zlatne košarkaše predvođene Goranom Dragićem i Lukom Dončićem na ljubljanskom aerodromu. Heroj Slovenaca Goran Dragić u rukama je nosio pehar koji su osvojili nakon pobjede nad Srbijom.

Malo ko je vjerovao da se može desiti da ova generacija može do najsjajnijeg odličja na Eurobasketu u Turskoj, ali su pokazali da se marljivim i poštenim radom ipak sve može. Veliko slavlje nije pokvarila ni kiša koja pada u glavnom gradu Slovenije.

Organizovani su besplatni vozovi, a košarkaši su se nakon dolaska na aerodrom uputili ka glavnom gradskom trgu gdje su ih dočekale hiljade građana Slovenije.

Podsjetimo, košarkaši Slovenije osvojili su naslov evropskih prvaka nakon što su u nedjelju u Istanbulu u finalu Eurobasketa pobijedili Srbiju sa 93-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18). To je prva medalja za Sloveniju na europskim prvenstvima, i odmah zlatna.

N1

Leave a Reply