Javno preduzeće BH Pošta objavila je popis dobitnika donacija za 2018. godinu. Košarkaški savez BiH, odnosno reprezentacija BiH, odnosno nacionalne selekcije BiH, od ovog javnog preduzeća su dobili mizernih 1.000 KM.

Znaju li uopšte u BH Pošta da se za taj iznos ne može ozebzbijediti ni sok za reprezentativce, a kamoli pomoći u organizaciji kvalifikacionih utakmica.

Pogledajte spisak donacija na ovom LINKU

Možete se i sami uvjeriti da su donacije dijeljene kako je ko htio, vjerovatno po jaranskim linijama odnosno po šteli. Ovdje, bez sumnje, ima posla za istražne organe naše države, jer su novci svih nas trpani u džepove pojedinaca. Neka nas ne ubjeđuju u ispravnost svojih odluka, jer je dovoljno golim okom preći preko projekata koji su odobreni i uvjeriti se da presudnu ulogu nije imao kvalitet.

I projekat UG “Centar kreativnih aktivnosti”, jedinstvenu manifestaciju u BiH, Izbor najbolje sportske fotografije BiH “Tomislav Trojak”, uprkos urednoj dokumentaciji su bez obrazloženja odbili.

Neka u pretraživač ukucaju “Izbor najbolje sportske fotografije BiH” i uvjere se o kvalitetu manifestacije, a neka vide da li uopšte ima podataka o manifestacijama koje su podržali.

I KS BiH, odnosno nacionalnu reprezentaciju su strpali ispod pojedinih veteranskih ekipa, koji na iće i piće potroše donacije. Zato nam je sport tu gdje jeste, jer direktori javnih preduzeća novac dijele na osnovu jaranskih veza, a ne za dobrobit sporta i sportskih projekata.

Da ne bude zabune. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je dao više novca za reprezentaciju BiH u prošloj godini od javnog preduzeća BH Pošta. O čemu onda pričamo?

V.B.

PODIJELI

Komentariši