Legende KK Split u nevjerici su nakon objave da bi njihov klub, trostruki europski prvak s Gripa, mogao završiti u stečaju.

Damir Šolman kao da je u nekom ružnom snu.

– Mene je ovo zgrozilo! Ne znam koja druga rješenja ima klub ako se Grad prestane brinuti o njemu. Split se naziva najsportskijim gradom na svijetu i dio toga svakako je ovaj klub koji volim zvati svojim. Neshvatljivo je i neprihvatljivo da nikoga nije briga. Tužna je i tragična ova vijest. Sjećam se moje generacije, pa vremena Kukoča i Rađe, i ne mogu zamisliti da bi se sada sve to moglo ugasiti. Pa, zar su svi protiv sporta i protiv KK Splita!? – čudi se ogorčeni Šolman.

Dino Rađa poslao je poruku:

– Sram bilo sve koji su gurnuli klub u ponor. Prošla je uprava konsolidirala stanje i kretalo se prema izlazu iz crne rupe, to se moglo lijepo nastaviti i klub bi za koju godinu bio samoodrživ. Ovako je taj put debelo otežan i neka sve to ide na dušu onima koji nisu podržali završetak ozdravljenja kluba.

Velimir Perasović također je ostao neugodno iznenađen.

– Ovo je šokantna i zaista uznemirujuća vijest koja sve istinske ljubitelje sporta i košarke treba mobilizirati da se nađe izlaz iz ove situacije. Naš klub s tradicijom i uspjesima koji su i više nego prepoznati u svijetu sporta zaslužuje puno veću brigu i odgovornost ljudi koji odlučuju o njegovoj sudbini. Apeliram na sve koji mogu pomoći da učine sve da se spasi naš klub.

Slobodna Dalmacija

 

Leave a Reply