U okviru 10. kola jučer su se u Sportskoj dvorani u Brčkom sastale ekipe KK Brčko Distrikt i KK IBU Spartans. U do samog kraja neizvjesnoj utakmici, pobjednik se nije znao do posljednje sekunde.

Nakon promašenih slobodnih bacanja za izjednačenje koje su gosti imali, loptu u napadu je uhvatio Grošić, te je pokušao šutem ipak izvući produžetke. Tokom šuta, sudije su vidjele kontakt, te su dosudile tri slobodna bacanja koja ke Grošić pogodio i svom timu donio pobjedu.

Po završetku utakmice uslijedila je žalba domaćina na sudijsku odluku. Rukovodstvo kluba iz Brčkog tvrdi da je Grošić nagazio liniju, te da se ni u kojem slučaju nisu mogla dosuditi tri slobodna bacanja. Njihovu tvrdnju potvrđuje i snimak sporne situacije, a kojeg su objavili na zvaničnoj stranici. Na snimku se vidi i da je Grošić napravio i grešku u koracima prije samog šuta.

Utakmica je završena rezultatom 90 – 89 u korist IBU Spartansa, međutim ista nije službeno registrovana. Biće zanimljivo kakvu će odluku donijeti RKS Tuzla s obzirom da sporna situacija odlučuje pobjednika utakmice.

sortskeba

PODIJELI

Komentariši