Danas je u Fojnici odigran finalni turnir ženske omladinske lige BiH u selekciji kadetkinja gdje su učestvovale najbolje 4 ekipe ovog takmičenja.
Naše djevojke su u prvom polufinalu pobjedile ekipu iz Tuzle u jednoj utakmici gdje smo više željeli pobjedu od naših gošći. Zaslužena pobjeda i prolazak u finale, gdje nas je čekao pobjednik izmedu ŽKK Tomislav i ŽKK Jumper Zenica, gdje Tomislav bolje otvara susret, a uporna ekipa iz Zenice se vraća i okreće rezultat i zasluženo idu u finale.
Utakmica za treće mjesto igrala se između ŽKK Tomislav i ŽKK STARTz gdje su se bolje snašle tuzlanke i kući nose pehar i medalje za treće mjesto.
Finale se igralo između naše ekipe i ŽKK Jumper gdje su naše djevojke od početka krenule u osvajanje titule prvaka u ŽOL u i tako u jednoj otvorenoj utakmici bolje se snalaze I zasluženo donose prvu šampionsku titulu u ŽOL BiH.
Jedna od ljepših stvari na današnjim utakmicama je prisustvo velike žene, kosarkašice ,sportskog direktora reprezentacije gospođe Razije Mujanović koja je bila na finalu i na kraju podijelila medalje za pobjednike.
Hvala našoj Razi ,jer mnogo nam svima znači njeno prisustvo na ovakvim turnirima.
Šta još reći, mi smo ponosni na ovu djecu, roditelje, sve one koji vjeruju u nas, da jedna mala Fojnica igra ovako i donosi titiule u našu Fojnicu. Ovo je poklon za sve dobronamjerne ljude i naše navijače.Nekom je to ništa ,a nama …Svi smo mi jedna porodica, saopštili su iz KK Star Fojnica.
Rezultati :
KK STAR FOJNICA 60
ŽKK STARTZ 44
ŽKK TOMISLAV 69
ŽKK JUMPER ZENICA 75
utakmica za III mjesto
ŽKK STARTZ 64
ŽKK TOMISLAV 46
Finale
KK STAR FOJNICA 83
ŽKK Jumper Zenica 60

Leave a Reply