Zbog obimnog sportskog i kulturnog sadržaja StreetBall Challenge Jelah turnira  u 2016 godini turnir će prerasti u festival košarke i ulične umjetnosti StreetBall Art Fest. Jedan od noviteta u sadržaju ovogodišnje manifestacije StreetBall Art Fest osim standardnog muškog streetball turnira će biti ženski streetball turnir, kao i košarkaška igraonica za najmlađe.

Kroz StreetBall turnir za djevojke  želimo raditi inkluziju žena u sport na ovim prostorima i ujedno borbu protiv diskriminacije ljepšeg spola.dok kroz igraonica za djecu će promovisati košarku mlađoj populaciji! Igraonica će kroz različite načine i elemente košarkaške igre i plesa pokušati da dočara djeci i roditeljima ljepotu košarke ,a time i da osjete čari i radosti košarkaške igre.

Takođe nešto novo u ponudi festivala što se tiče ulične umjetnosti i kulturnog sadržaja će biti Grafiti/mural radionica I Hip-Hop & Street dance radionica za djecu i mlade ljude. Proširenjem kategorija i prelaskom u festival samo govori o ozbiljnosti i pristupu koju ova ekipa čini dugi niz godina uz nadljudske napore da doprinese kulturno i sportskom sadržaju Opštine Tešanj.

Informacije o projektu ”StreetBall Art Fest” možete pronaći na facebook fanpage https://www.facebook.com/2JKstreetballart/?ref=bookmarks i oficijelnoj stranici Fiba 3×3 http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15MAGEJSZRBIH?tabView=Overview

”Streetball Art Fest” će se održati u mjesecu julu na sportskom poligonu i dvorištu osnovne škole 1.mart Jelah pod sloganom:  ”Uđi u igru i oboji nebo svojom pobjedničkom bojom!” Ujedno vam prezentujemo i video kako je to izgledalo u augustu 2015 koji je snimila ekipa iz Italije ”3on3 Basketball Board” koji su bili naši gosti.

Video možete pogledati na ovom linku: 

http://www.mediafire.com/watch/js3sojda8sj124h/Jelah_2015.mov

J. Kotorić

Komentariši