Suad Hodžić – Dudo je neumorni košarkaški djelatnik iz Donjeg Vakufa. Sa školom košarke Never Stop sa svojim saradicima napravio je izuzetne rezultate.

Pioniri Never Stopa bit će sudionici finalnog turnira BiH u Tuzli dje će boriti za prvaka države. Tim povodom za portal Bhbasket Hodžić je izjavio:

Moram da vam kažem da je Škola Kosarke” Never Stop” osnovana prije tri godine.  Samo naše pojavljivanje na finalnom turniru predstavlja ogroman uspjeh.
Naći se među tri najbolje ekipe u BiH, je uspjeh za mnogo veće kosarkaske sredine. Nama pričinjava čast odmjeriti snage sa košarkaškim velikanima kao što su OKK Sloboda i HKK Zrinjski. Moram priznati da mi imamo prilično talentovanu generaciju, a za neke dječake se već interesuju mnogi klubovi i menadžeri”, govori Hodžić i nastavlja:

“S tim što moram reći da taj talenat bruse četir trenera koji rade u školi košarke. Ovo je prije svega njihov uspjeh, a oni su Feriz Vinčević, Ahmed Hodžić, Adnan Čaluk i Memiš Emir! To su sve moji bivši igraci, koje sam ja trenirao u seniorima. Želim da istaknem da mi u školi imamo 56 dječaka, i još talenata u mlađim selekcijama, za koje će se sigurno čuti još!
Što se tiče rezultata u Tuzli, ne bih prognozirao, ni stvarao pritisak. Dječaci će sigurno dati sve od sebe. A za krajnji ishod bit će vazne i druge stvari. Želja, nadahnuće i koncetracija. U svakom slucaju neka pobjedi najbolji, neka pobjedi košarka”, zaključio je Hodžić.

R.BH.

Leave a Reply