Košarkaš španskih Tenerifa i član košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana sa klubom je osvojio FIBA-inu Ligu prvaka.

Upravo je Sulejmanović bio gost N1 televizije u emisiji Novi Dan gdje je komentarisao velike uspjehe u dresu španske ekipe.

“Mnogo smo sretni zbog osvojenog trofeja jer smo i prošle godine imali veliku priliku. Ipak, na prvoj utakmici smo ispali. Veoma mnogo nam ovo znači, cijelu sezonu smo radili za ovaj trenutak. Uz malo sreće u prvoj utakmici smo uspjeli savladati Hapoel, a nakon toga smo bez većeg problema savladali Manesu i prezadovoljni smo. Imamo i Špansku ligu gdje želimo što dalje doći”, rekao je Sulejmanović.

Kakav je osjećaj osvojiti novi trofej u karijeri?

“To je san svakog sportiste. Da u karijeri osvoji trofej. To je nagrada za sav trud i za sva odricanja. Puno je tu treninga, utakmica pobijeđenih, izgubljenih, ali ovaj osjećaj je stvarno neopisiv. Kada vidite sreću na licima navijača to napuni dušu i vama samima. To je jedna velika nagrada i još dodatna motivacija da nastavite da radite kako ste do sada radili. To je naplata za sav trud. Jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri”, ističe Sulejmanović.

Mnogi su mišljenja da bi Sulejmanović trebao imati više minuta u dresu Tenerifa, zašto to nije slučaj?

“Iskreno kao igrač ne bih ulazio u te teme, jesam li mogao igrati više ili ne. Tu je trener. Moje je da budem spreman – kada dobijem priliku da je iskoristim zbog budućnosti, da ljudi vide da ima nešto u meni. Da nisam ostario. Pokušavam dati sve od sebe da da pokažem treneru da zaslužujem više. Međutim, ove sezone je tako, pokušavam mentalno i fizički biti u najboljem mogućem stanju i da iskoristim minute. Ove sezone sam dobijeno iskoristio, tako trebam nastaviti i vidjet ćemo šta će budućnost donijeti”, rekao je Sulejmanović, a potom se osvrnuo da li će i naredne sezone nositi dres Tenerifa:

“Trenutno sam isključivo fokusiran da završim sezonu na najbolji mogući način, pa ćemo vidjeti šta će se izdešavati ljetos. Rano je još i sada sam fokusiran na ovo mjesto – na Tenerife i da završimo sezonu na najbolji mogući način.”

Sulejmanović je govorio i o ekipi u kojoj bi volio nastaviti karijeru, ali i o saigrači iz reprezentacije Džananu Musi.

N1

Leave a Reply