KK Bosna Royal sinoć je poražena od Širokog u Skenderiji. Studenti kako  igraju iz kola u kolo nastupaju sa sve manje igrača u rosteru. Tako je bilo i jučer protiv Širokobriježana.

Na službenom Facebook stranici kluba su istakli pet igrača koju odigrali jučerašnji susret.

“Pet veličanstvenih Studenata nije bilo dovoljno protiv Širokog.U okviru 7. Kola Prvenstva BiH, naših pet “Studenata” koji su igrali svih 40 minuta, pružili su svoj maksimum protiv izuzetno jakog protivnika ekipe Širokog. Memić, Mićović, Fazlić, Islamović i Bulashvili su istrčali, pokazali karakter i ostavili srce na terenu”, saopšteno je iz KK Bosna Royal.
Naravno za svaku pohvalu je igranje pet košarkaša sinoć protiv Širokog. Međutim iz kluba se ne oglašavaju po pitanju igrača koji su otišli i zbog čega a to su: Nedžad Muratović, Aleksa Jugović, Aleksa Popović i Matija Popović.
Zašto se uprava povodom odlaska ovih igrača nije oglasila na službenoj Facebook stranici, i oni su dali svoj doprinos Bosni Royal u ovom dijelu prvenstva. Primjera radi Nedžad Muratović je u prošloj utakmici protiv Borca bio najbolji igrač susreta. Postavlja se pitanje sa koliko će klub igrača izaći u narednoj utakmici?
N.S.

Leave a Reply