Zagrepčanin Sven Smajlagić uskoro će navršiti 30 godina, a iza njega je već deset godina bogate i više inozemne karijere koju su obilježile tri sezone u Slovačkoj, gotovo tri u Bosni i Hercegovini, te nešto kraći izleti u Sloveniju, Grčku i Francusku. Od većih rezultatskih uspjeha iza sebe broncu sa juniorskog EP i seniorski naslov prvaka BiH sa Zrinjskim od prije dvije godine.

Prošlu sezonu je igrao za Zabok, a nakon završetka karantene priljučio se treninzima Cibone.

”Zvao me trener Velić i pozvao da treniram s Cibonom što mi je naravno velika čast i želja, a to je i moj klub. Imao sam i prethodnih sezona nekoliko puta opciju da dođem u Cibonu, ali svaki puta se to izjalovilo. Naravno da bih nakon deset godina opet volio obući najdraži dres, ali vidjet ćemo što donosi ljeto”..kaže Sven koji je kadetski i juniorski staž odradio upravo u Ciboni, a male seniorske minute dohvatio je 2010.godine.

”Sjećam se kadetskog i juniorskog staža u Ciboni gdje su me trenirali Danko Miholić i Pino Grdović. Radilo se zaista odlično i puno više nego što danas rade mladi igrači. Mi smo kao kadeti igrali na posudbi u Rudešu i to nam je bilo veliko iskustvo”.

Sven je sin istaknutog bivšeg rukometaša Irfana Smajlagića ali se ipak nije odlučio za rukomet.

”Tata me nikada nije tjerao na rukomet. Trenirao sam nogomet, rukomet i atletiku kroz trčanje, ali sam se odlučio na košarku koju sam kao dijete volio gledati. Moji prvi košarkaški koraci napravljeni su u HKA (Hrvatska košarkaška Akademija) gdje me je trenirao Krešimir Žganec i tu sam praktički ostao do odlaska u kadete Cibone. Nakon nekog vremena u HKA svi smo prešli u KK Fenix.”..prisjeća se svojih prvih košarkaških dana.

KSZ – Krešimir Galić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here