Košarkašice Budućnosti plasirale su se u finale Waba lige. Izabranice Gorana Boškovića sjajnom igrom u oba pravca razbile su Crvenu Zvezdu rezultatom 85:56.

Budućnost je pucala od samopouzdanja na startu meča i već nakon pet minuta igre na semaforu gimnazije u Celju stajalo je nestvarnih 15:0 u korist naše ekipe.

Zvezda je konačno pogodila i smanjila na 15:3, ali su igračice Gorana Boškovića nastavile sa sjajnom odbranom završivši prvi kvartal sa velikih 28:12.

U drugom periodu ista slika na terenu, Budućnost je koristila svaku grešku Beograđanki stekavši pred veliki odmor okruglih 20 poena plusa (43:23).

Drugo poluvijeme je donijelo efikasniju igru Zvezde, ali Budućnost ni u jednom trenutku nije dozvolila protivniku da ih ugrozi. “Vučice” su pred posljednji period imale plus 18. Naša ekipa nastavila je da “teroriše” koš Zvezde slavivši na kraju sa ubjedljivih 85:56.

Najefikasnija u redovima Budućnosti bila je Tamara Kapor sa 24 pogotka, pratila ju je Džebo sa 18, 13 je ubacila Babić, dok je Barta dodala 11 uz isto toliko uhvaćenih lopti.

Kod Zvezde, Mina Đorđević postigla je 14 koševa, dok su Aleksandra Katanić i Snežana Bogićević dodale po 12.

fosmedia.me

PODIJELI

Komentariši