Dan nakon što je kapiten Crvene zvezde mts Branko Lazić potpisao novi, trogodišnji ugovor, na Malom Kalemegdanu je i dalje radno.

U utorak popodne, srpski i regionalni šampion ozvaničio je ostanak plejmejkera Filipa Čovića još dvije godine u klubu.

Iskusni organizator igre vratio se među crveno-bijele u proljeće 2018, a ove sezone je pružio veliki doprinos osvajanju ABA lige, jer je početkom plej-ofa ostao jedini “plej” poslije povrede Džoa Reglenda.

Nakon što je stavio potpis na ugovor do 2021. godine, Čović je govorio o onome što ga očekuje, a to je prije svega debi u Evroligi.

“Iza nas je veoma teška sezona, ali uspešna i svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti makar dio uspjeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja”.

Pred crveno-bijelima je mjesec i po odmora, pa početak priprema za dugu sezonu, u kojoj im je unaprijed garantovan veliki broj utakmica, zbog proširenja Evrolige.

“Iskreno, o tome ni ne razmišljam još uvijek, prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dvije ekipe u Evroligi, veći broj utakmica, ABA liga sigurno jača nego ove godine, sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista vjerujem da možemo da ponovimo uspjeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora, srećan sam na prvom mjestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni, i radujem se početku priprema za novu”, dodao je Zvezdin plej u razgovoru za klupski sajt.

K.L.

Komentariši