Od 2019. godine sve košarkaške ekipe Bosne i Hercegovine će nositi znak Telemach na svojim dresovima

Telemach i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine potpisali su ugovor o sponzorstvu koji nastavlja suradnju i širi se na sve reprezentativne izbore.

“Drago mi je što je Telemach pokazao da je saslušanje, želja i volja, kao društveno odgovorna tvrtka, okrenuti okosnicu košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. U razgovoru s ljudima iz Telemacha shvatili smo da imamo zajednički cilj i započeti stvari iz ćorsokaka, u potpuno novom okruženju is novim, mladim i ambicioznim ljudima, radeći zajedno. Telemach je jedan od sponzora mlađih selekcija naše zemlje već dugi niz godina i to je samo nastavak suradnje, koja se sada proširila na sve izbore, odnosno na cijeli košarkaški savez BiH. Sretni smo što imamo ravnopravnog partnera u Telemachu i onoga što je naša vizija napretka u skladu s tim ”, rekao je Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji je također zahvalio svim prethodnim generalnim sponzorima na velikodušnoj pomoći u teškim trenucima za košarku.

Telemach aktivno pomaže sportskim ekipama u Bosni i Hercegovini, a sponzorski ugovor s košarkaškim savezom BiH jedan je od najvećih i najvažnijih do sada.

“Ponosni smo na košarkaški tim koji je više puta zastupao Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim natjecanjima, i drago nam je što ulažemo u sport i budućnost naše zemlje. Uvjereni smo da će Telemachova pomoć biti dodatni poticaj za nove položaje i nadamo se da će predstojeći nadamo se da će naši košarkaši, na čelu s poznatim košarkaškim majstorom Mirzom Teletovićem, dati sve od sebe kako bi mlađi i viši selektori blistali i postigli zavidne rezultate, što će sve zajedno učiniti ponosnim – rekao je Admir Drinić, Izvršni direktor Telemacha.

PODIJELI

Komentariši