Toronto nije uspio da odbrani titulu, ali to nije spriječilo upravu jedinog kanadskog tima u NBA i jedinog šampiona najjače lige na svijetu van SAD da produži saradnju sa trenerom Nikom Nursom.

“Naše samopouzdanje u Nika i dalje raste, a dio toga potiče iz onoga što smo zajedno doživjeli. Protekle dvije sezone nisu bile slične nijednoj drugoj u istoriji našeg tima. Prvo, osvojili smo šampionat, a zatim smo se borili sa globalnom pandemijom i nastavili smo da se zalažemo za borbu protiv rasizma i socijalnu pravdu. Nik je dokazao da može da trenira na terenu i da bude lider u životu. Mi se radujemo postizanju sjajnih stvari u budućnosti”, rekao je predsjednik Reptorsa Ujiri Masai.

U nedavno završenoj sezoni za Toronto, Nurs je vodio Reptorse do skora 53-19 tokom regularnog dijela sezone (drugi najbolji u NBA) i rekorda franšize sa 73,6 odsto uspješnosti, dok je ekipa petu godinu zaredom stigla bar do polufinala Istočne konferencije.

“Moja porodica i ja ćemo uvijek cijeniti Lerija Tanenbauma i MLSE (vlasnici franšize) zbog ove prilike. Zahvalna sam Masaiju, Bobiju i igračima na povjerenju i trudu. Toronto je moj dom posljednjih sedam godina i radujem se što će biti ubuduće. Gledao sam kako franšiza raste i dostiže vrhunac, pa jedva čekam nove mogućnosti da osvojimo još jedno prvenstvo”, izjavio je Nurs.

NRS

Odgovori