Prije nekoliko dana Karl-Anthony Towns je ganuo svijet videom na svojim društvenim mrežama u kojem poziva na shvaćanje situacije s koronavirusom ozbiljno. Mlada zvijezda Minnesota Timberwolvesa je u videu rekla kako ga snima da bi se proširila svijest o težini bolesti.

Ono što je bio najteži dio te poruke jest Townsovo osobno iskustvo. Naime, i otac i majka centra Wolvesa i bivšeg suigrača Darija Šarića su zaraženi koronavirusom, a težina simptoma i proces oporavka su drukčiji za oboje.

Townsov otac Karl Sr. se osjeća bolje te se dobro oporavlja pa je poslan kod kuće u samoizolaciju, no prava drama za obitelj Towns se odvija zbog majke Jacqueline Cruz koja je na respiratoru te u induciranoj komi jer se situacija sa simptomima zakomplicirala.

Oboje su se počeli osjećati slabo prošli tjedan te su završili u bolnici. I dok je ocu bolje, majka je sa simptomima čekala nekoliko dana dok nije počela primati tretman. Navodno se stanje počelo poboljšavati prije nego što se opet naglo pogoršalo pa je majka NBA zvijezde završila u induciranoj komi.

“Nadam se da moja priča pomaže, da vam daje točne informacije. Pošaljite moju ljubav i želje svojim obiteljima. Molim se za svakog od vas, recite svima za moje misli i molitve. Život me udara, ali ja ću ponovno ustati i nikad neću odustati, niti će odustati moja cijela obitelj niti moja majka. Dominikanske žene su jake, to znam. Moja majka je najjača žena koju znam i ona će pobijediti ovu bolest i svi ćemo se veseliti kada to učini”, završio je Towns emotivni video u kojem poziva ljude na pridržavanje uputa za razmak i izolaciju te poziva na pomoć medicinskim radnicima.

sportnet.hr

Odgovori