Aktuelni šampion BiH u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka igrat će protiv rumunskog Cluja.

Riječ je o ekipi čiji je koordinator rada seniorskog tima bivši selektor BiH Duško Vujošević, a čije redove je nedavno pojačao centar Zmajeva Andrija Stipanović.

Trener Igokee Dragan Bajić smatra da je njegova ekipa dobila najtežeg mogućeg protivnika, ali dodaje da je, kao i prije žrijeba optimista.

“Da smo priželjkivali Cluj, nismo, jer je to jedna od najkvalitetnijih ekipa u kvalifikacijama i tim koji pretenduje na plasman u Ligu prvaka. Imaju ozbiljne planove, budžet, infrastrukturno su mnogo jači u odnosu na mnoge timove. U svom rosteru imaju pet Amerikanaca i dva Hrvata. Činjenica da su angažovali trenera Duleta Vujoševića govori mnogo i otkriva njihove ambicije, ali još uvijek se mnogo toga može promijeniti. Međutim, ja sam optimista i to želim da prenesem i na svoje igrače i na cijeli klub. Nikog se ne plašimo i u ovom momentu je najbitnije da gledamo sebe, da se kvalitetno pripremimo i da spremni dočekamo duele protiv Cluja, a neka teren pokaže ko treba da ide dalje”, rekao je Bajić.

Prva utakmica odigrae će se 15. septembra u dvorani u Laktašima, dok je revanš tri dana kasnije u Rumuniji.

Sport centar

Leave a Reply