Vladimir Jovanović, trener Cibone, nakon dva domaća poraza njegove momčadi od Splita, u ABA i HT Premijer ligi, nije na konferenciju za novinare došao s vatrogasnim aparatom.

Vidim da se ovi porazi tragično doživljavaju, ali glavno tek predstoji, a to je borba za titulu u domaćem prvenstvu i poziciju u ABA ligi. Puno je vremena ispred nas i ne vidim razlog da budemo toliko zabrinuti. Pobjede, kao i porazi su sastavni dio sporta i bolje da dođu sada nego u petom i šestom mjesecu.

Ovo sa Splitom su bile dvije slične utakmice. U obje smo bili bolji, vodili cijelu utakmicu i na kraju to nismo iskontrolirali. Za to postoji više faktora, ali želim pričati samo o stvarima na koje mogu utjecati, na one koje ne mogu se ne bi ni osvrtao.

Na parketu uz igralište iskazivao je ljutnju.

– Da, važna nam je svaka lopta. Nismo ispoštovali kretnje koje smo dogovorili i zbog toga sam bio ljut. To je u tom trenutku bila reakcija, ali nemam što zamjeriti igračima jer su u skraćenoj rotaciji izašli sa stavom da pobjede. Neki su uzeli veće minute i ulogu i nije to lako, tako da nemam što zamjeriti.

Složio se da je Split odigrao mudrije.

– Definitivno, dva puta su nas pobijedili na isti način što govori da su ispali pametniji. U jednom su trenutku na terenu bili Gnjidić, Nakić, Drežnjak, Prkačin i sa njima je bio Planinić, a sa druge strane su imali Marića, Babića, Lukovića, Ukića i Marčinkovića i ako pogledate razliku u iskustvu jasno vam je što se dogodilo na terenu.

Basketball.hr

Leave a Reply