Jutros je iz Splita stigla tužna vijest. U 52. godini zauvijek nas je tragično napustila proslavljena hrvatska košarkašica, trenerica i izbornica mlađih reprezentacija Žana Lelas, potvrdio je za   obiteljski prijatelj i otac djevojčice koju trenira, piše 24sata.hr

Bila je jedna od najtalentiranijih košarkašica poniklih u Splitu. Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći joj je uspjeh srebro s Olimpijskih igara u Seulu 1988. Tri godine poslije na EuroBasketu u Izraelu osvojila je srebro.

Igrala je i u slovenskim Ježicama, talijanskoj Messini, francuskom Strasbourgu, španjolskoj Zaragozi. Karijeru je završila u zagrebačkoj Croatiji 2009., s 39 godina. Nakon toga vratila se u Split.

Kad je otišla u igračku mirovinu, 2016. godine pokrenula je privatni košarkaški klub, KAŽL – Košarkašku akademiju Žana Lelas, skupa sa suprugom, nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

Klub su u kratko vrijeme digli u prvoligaško društvo i odgojili nekoliko talentiranih igračica koje i danas nose mlađe reprezentativne kategorije.

24sata.hr

Leave a Reply