Tuža vijest danas potresla ljubitelje košarke u Donjem Vakufu. preminula vjerna navijačica KK Promo. Saopštenje kluba prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

Veliki je broj gledateljica i gledatelja bilo na utakmicama našeg kluba. Ženskih i muških, starijih i mlađih. Svi zajedno smo se radovali pobjedama, tugovali u porazima, a sve nas je vezala jedna nit. Ljubav prema našem gradu i našem klubu. Neki su se znali radovati više, neki manje, ali ljubav, sreću i ushićenje koju je rahmetli Halida imala prema svome gradu i našem klubu bila je skoro opipljiva. Radost i sreća isijavali su sa njenog lica, sa svima nama prepoznatljivim osmjehom, a svi znamo koliku tugu je nosila u srcu. Bila je redovna na svakoj našoj domaćoj utakmici, ali i na onim gostujućim od Mrkonjić Grada, Širokog Brijega,Kaknja, Vogošće, Zenice, Jablanice… Pred svaku utakmicu se brinula skoro kao i trener, bodrila riječima, glasom, dlanovima…Radovali smo se novoj sezoni, novim utakmicama…Mi moramo dalje, ali ostaće teška i gorka praznina…I kada se vrati publika, i kada opet budemo igrali pred punom dvoranom, ostaće vječno jedno prazno mjesto…Mi možda možemo govoriti o našim druženjima sa tribina, putovanja…Mnogi imaju još puno toga lijepog da kažu, iz života, sa posla…I sigurni smo da je to tako…Svi ćemo imati samo lijepe uspomene na našu Halidu… a posebno navijački putujući voz ŽUTI TORNADO.

Otrgnut je još jedan biser iz niske našeg grada. Njena porodica i naš Donji Vakuf je izgubio rijetko dragu osobu, prijateljicu, komšinicu, radnu kolegicu…Još jednu nizu osoba zbog kojih je bilo zadovoljstvo sresti se u gradu, u mahali, u kafiću, porazgovarati…I da te osmjehom kupi za cijeli život…

Našoj Halidi želimo da joj dragi Allah, dž.š, podari vječni Džennet, a njenoj porodici sabur.

S poštovanjem ,

KK “PROMO” Donji Vakuf

R.BH.

Leave a Reply