Poslije majske sjednice Skupštine ABA lige j.t.d. u Banjaluci, kao i sastanka “jadranskih” klubova u Njemačkoj sa sponzorom lige, “MYD Sports”, predstavnici najboljih klubova u regionu ponovo su sjeli za sto.

Na još jednom sastanku u Banjaluci donesen je “niz odluka i zaključaka”, ali pojedinosti i detalji tih odluka nisu predstavljeni javnosti.

Prema zvaničnom saopštenju, osigurano je da će ABA liga j.t.d. u najkraćem roku izabrati novo rukovodstvo (posle izglasanog nepovjerenja sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i predsjedniku Krešimiru Novoselu), a Predsjedništvo lige je ovlašćeno da do izbora novog menadžmenta priprema novu sezonu u oba regionalna ranga, kao i kada je u pitanju ABA Superkup i takmičenje juniora.

Prenosimo u cjelosti saopštenje, u kojem nema riječi o Olimpijakosu i želji Pirejaca da se uključe u takmičenje.

“Na sastanku održanom 1.07.2019. godine u Banja Luci, Skupština ABA lige j.t.d. donijela je niz odluka i zaključaka u cilju daljeg jačanja takmičenja i uspješnog starta sezone 2019/20.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsjedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige j.t.d. (1. ABA liga, 2. ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga)

Klubovi ABA lige su takođe usvojili izmjene internih akata i primenu novih praksi u radu koje će osigurati efektniji rad Skupštine”.

K.L.

Komentariši