Učenici Ib razreda Osnovne škole Slavinovići u saradnji sa Radničkim sportskim društvom “Sloboda” Tuzla u okviru školskih aktivnosti su posjetili, na treningu, prvotimce Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda” Tuzla, Fudbalskog kluba “Sloboda” Tuzla gjde je upriličeno druženje sa košarkašima i fudbalerima. Uz veliko oduševljenje, učenici su iskazali interesovanje  za sportom i posjetama utakmicama Slobodinih klubova. Šefovi stručnih timova g. Gašić i Jagodić su učenike pozvali da prisustvoju košarkaškim odnosno fudbalskim utakmicama.

Također su učenici posjetili Polikliniku za sportsku medicinu DZ Tuzla gdje su bili educirani o značaju bavljenja sportom te pravilnom nošenju školske torbe i prevenciji deformiteta kičmenog stuba.

Izvršena je promocija značaja bavljenjem sportom i sportskom aktivnosti, edukacija o prevenciji nastanka tjelenih deformiteta što ne bi bilo moguće bez podrške i razumijevanja direktorice OŠ “Slavinovići” Lejle Beširović, učiteljice Senade Muratbegović, trenera Velimira Gašića i Vlade Jagodića te stručnog kadra u Poliklinici za sportsku medicinu DZ Tuzla.

Učenici Ib razreda Osnovne škole “Slavinovići” su proučili našim sportistima” … da dobro treniraju, slušaju svoje trenere, pobjeđuju na utakmicama da nam “Sloboda” bude šampion…”

RSD Sloboda

Odgovori