Posljednjih devet sezona uz za nas fantastičnu anomaliju zvanu sezona 2013/14., kad je osvojena ABA liga iako je klub bio pred bankrotom, plasmani Cibone u regionalnoj ligi su sljedeći:

– 3x sedmo mjesto
– 3x jedanaesto mjesto
– 1x dvanaesto mjesto

U ovoj sezoni dvostruki prvak Europe i najtrofejniji hrvatski klub u regionalnoj ligi zauzima tradicionalno jedanaesto mjesto. Posljednjih devetnaest sezona Cibona je u regionalnoj ligi igrala završnicu svega četiri puta. U europskom kontekstu, Cibona više nije prepoznatljiva kao ozbiljan euroligaš, već kao klub koji je nanizao dvadeset i osam poraza zaredom te kao ime koje se još šapuće po pub kvizovima ili na sažecima utakmica od prije tridesetak godina.

Jednom od najvećih košarkaških klubova u jugoistočnoj Europi prostituiran je ugled i ime posljednjih dvadeset godina zahvaljujući menadžerskim i političkim kalkulacijama koje su Cibonu pretvorile u njihovu prčiju za promociju i izvlačenje novca.

Otkaz Veliću i dolazak Jovanovića nije uzrok, već posljedica ovog priopćenja. Nekadašnji košarkaški gigant postao je klub za šegrtovanje trenera i promociju talenata koji su tu da odrade sezonu, dvije, pa pravac dalje. Klub je financijski opustošen, revizijska izvješća svake godine govore o dubioznom stanju, klub više nikoga ne zanima (probajte se sjetiti kad je dvorana bila puna, a da karte nisu dijeljene ili bile po sramotnih deset kuna čime se obezvrjeđuje vrijednost kluba), a o ambiciji kluba da ne govorimo.

Sve ovo navedeno rezultat je aktualne uprave pod patronatom jedne stranke. Oni će reći kako su naslijedili dugove, a upravo do takvih dugova i mešetarenja sa zemljištem doveli su ljudi koji su dio političke nomenklature koja danas drži leđa vodstvu kluba.

Gospodo, niste li već dovoljno „ožmiknuli” Cibonu? Treba li je još više gurnuti na dno ili ugasiti da bi vaša kronična nesposobnost i malicioznost bila zadovoljena?

Uprava odlazi! Hoćemo izbore!

Udruga “Mi smo Cibona”

Leave a Reply