30, Košarkaši Igokee u dvorani Nenad Baštinac u Aleksandrovcu deklasirali su tim tuzlanske Slobode u zaostaloj utakmici Lige BiH. Tim Dragana Bajića slavio je rezultatom 78:49.

Igokei je ovo bila četvrta utakmica u šest dana, a očito da su umorni Igosi imali više žara i borbenosti od tuzlanske Slobode.

Od početka je bilo jasno da je tim Dragana Bajića imao bolji pristup i odnos prema dresu. Prvu dionicu su domaći riješili u svoju korist 24:15, a Tuzlaci u drugoj postižu samo 6 poena naspram Igokeinih 22 i već tada je bilo jasno kako utakmica ide u jednosmjernu ulicu.

Veliki broj grešaka i promašaja obilježio je igru Slobode u drugom periodu, a samo šest postignutih poena dovoljno govori na kojem su nivou igrali.

I u nastavku istra priča. Igokea ide preko +30, Tuzlaci igraju mlitavo, gotovo nezainteresovano, i ova utakmica zasigurno mora biti predmet klupskih analiza.

Mustapić je postogao 20, Evans 14, a Simeunović 13 poena za Igokeu. Kod Slobode najefikasniji su bili Gregg sa 22, Tomašević i Rikić sa po 7 poena.

V.B.

Odgovori