U posljednjoj utakmici 14. kola Lige 12 košarkaši Bosna Royala ostvarili su najveću, ali i najvažniju pobjedu ove sezone. Na parketu Skenderije savladali su najtrofejniji poslijeratni bosanskohercegovački tim – Široki sa 84:80.

Igrači Damira Zeljkovića sa velikim motivom i željom su ušli u ovaj susret. Faktički nisu imali šta izgubiti, ali su mogli mnogo profitirati na planu bodovnog salda i podizanja samopouzdanja.

Bosna Royal je prvu četvrtinu riješila u svoju korist 24:20, a na odmor se otišlo kod rezultata 37:37. U trećem dijelu Sarajlije prvi put odlaze na dvocifrenu prednost…

Tim Ivana Velića pokušavao se vratiti u susret, smanjivali su zaostatak, ali su na kraju ostali kratkih rukava.

Teško je izdviojiti pojedinca koji je bio najbolji u redovima Bosna Royala. Krupalija je došao do double-doublea sa 13 poena i 12 skokova, Watson je ubacio 19 poena, imao 5 skokova i 6 asistencija, Rešidović je postigao 15 i 6 skokova, Begagić 15 i 6 skokova, Delalić 15 i 6 skokova…

S druge strane kapiten Bilinovac je postigao 22 poen, 4 skoka i 4 asistencije, Katić 16, Novačić 14, a po 10 Ćorić i Luburić. Potonji je došao do double-doublea sa 10 skokova.

Bosna Royal ima skor od 4-10 i sa pojačanim samopouzdanjem čekaju gradski derbi sa Sparsima, dok je Široki na omjeru 7-7.

 

Leave a Reply