Vječiti derbi u okviru 7. kola Aba lige pripao je Partizanu koji je na svom parketu savladao Crvenu Zvezdu rezultatom 75:72.

Zvezda je na samom početku povela sa 8:4, ali Partizan tada pravi seriju od 20:5, a na kraju dobija prvu četvrtinu sa 26:19.

U drugoj četvrtini je Crvena zvezda odmah na početku smanjila na samo tri poena razlike, ali Partizan ponovo pravi sjajnu seriju i u jednom trenutku dolazi na +14, međutim na odmor odlazi na kraju sa vodstvom 43:37.

Treća četvrtina je donijela puno bolju igru Zvezde koja do kraja ove dionice stiže na samo pola koša zaostatka i u posljednju četvrtinu se otišlo sa vodstvom Partizana 56:55.

Partizan je međutim ponovo zaigrao bolje i jednom trenutku imao i 7 poena razlike, ali je Zvezda uspjela doći na 73:72. U uzbudljivoj završnici se Partizan uz malo sreće ipak bolje snašao pa je na kraju slavio sa 75:72.

Walden sa 13 i Gordić sa 12 su predvodili Partizan do pobjede, dok je Čović sa 14 poena bio najefikasniji kod Crvene zvezde.

Nemanja Gordić je bio jedan od ključnih igrača Partizana i u presudnim trenucima posljednje četvrtine je pogađao za svoj tim.

Odgovori