Igor Dodik, generalni menadžer Udruženja građana KK Igokea iz Aleksandrovca iz Laktaša, koji je i predsjednik Aba lige, izašao je na parket Pionira ne bi li sa organizator finalne utakmice između Crvene Zvezde i Budućnost Volija dogovorio uvjete za njeno odigravanje.

Evidentno da je Aba liga u velikim problemima i to zbog dominacije jedne struje unutar regionalnog takmičenja. Te struje kada se osnovala Aba liga nije bilo, ali su se vremena promijenila.

Kontrolišu ama baš sve. Televizijske prijenose, suđenje, igrače…

Ta struja je dozvolila da Bosna i Hercegovina nema svog predstavnika u Aba ligi. Nemojte nam govoriti kako je UG KK Igokea predstavnik Bosne i Hercegovine. Može li klub koji ne ibra Prevenstvo BiH, koji ne poštuje akte KS BiH, biti predstavnik naše domovine u regionalnom takmičenju.

Ne može! I to treba glasno i jasno ponavljati. Bosni i Hercegovini se mora vratiti mjesto u Aba ligi. Ukoliko se to ne dogodi, ioako privatna liga izgubit će i ono malo kredibiliteta što je ostalo.

Klubovima iz Bosne i Hercegovine ne preostaje ništa nego da se okrenu FIBA-i, a istim putem bi trebali krenuti klubovi iz Hrvatske i Slovenije. Ovakva liga kojom dominira jedna struja i gdje je evidentno ko je glavni igrač neće još dugo opstati.

Osvjestite se!

E.D.S.

PODIJELI

Komentariši