Problem sa igranjem ili ne igranjem KK Igokee u Ligi BiH nije od jučer. Objavljujemo tewkst iz 2018. godine kada je tadašnji direktor kluba Pavle Ćorović izjavio kako ekipa nije koncipirana tako da igra dvije utakmice sedmično.

Nakon što je KS BiH Igokeu nekako “ugurao” u sistem, Igokea se prijavila za FIBA Champions league i sada ne može igrati tri utakmice sedmično. Zabluda!

Jer uopšte se ne zna hoće li Igokea proći kvalifikacioni turnir u Bugarskoj i ako prođe takmičenje u Fiba Champions league bi se igralo u januaru naredne godine. Ako ispadne Igokea bi igrala Fiba Europe cup, a termini uopšte nisu precizirani.

Dakle, objavljujemo tekst iz 2018. godine i izjave tadašnjeg direktora Pavla Ćorovića.

………………………

Rukovodstvo Igokee mirno je prihvatilo izjavu novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirze Teletovića da će klub iz Aleksandrovca biti kažnjen zbog neigranja u Ligi BiH ove sezone.

Novi Upravni odbor KS BiH dozvolio je višestrukom šampionu da preskoči ovu sezonu, tako da on neće nastupiti ni u Ligi za prvaka kao što je to ranije bio slučaj.

– Saglasni smo sa odlukom Upravnog odbora da ove sezone uopšte ne igramo u Ligi BiH. Naša ekipa nije koncipirana tako da može izdržati dvije utakmice sedmično i to nam nijednog trenutka nije bio plan. O pitanju sankcija voljni smo da razgovaramo sa čelnicima saveza pa ćemo u narednom periodu vidjeti kakve su nam opcije i mogućnosti. Novi predsjednik Mirza Teletović svjestan je realnih sportskih motiva i situacije u kojoj se klub nalazi te smatramo da će sve biti u redu – izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Tekst iz oktobra 2018. godine

U međuvremenu se mnogo toga promijenilo. Ćorović više nije u Igokei, Igokea je igrala Ligu BiH, osvojila titulu za zalenim stolom, ali bi opet da se vrati na “fabričke postavke” i da se iz Laktaša diriguje prvenstvom i brojem učesnika.

E.S.

Leave a Reply