Da ljubav prema svom gradu, svom klubu i košarci uopšte nema granice pokazuje primjer Visočanina Jasmina Uzunalića sa trenutnom adresom stanovanja u Njemačkoj, koji je ovih dana poslao značajnu pomoć svom nekadašnjem klubu. Naime, jedan od najboljih košarkaša “Visokog” u posljednjih 20-ak godina odlučio je da podrži napore za reaktiviranjem KK “Visoko” te samoinicijativno nabavio i brandirao komplet majica za KK “Visoko” i KK “B.I.G.” i što je još bitnije kompletnu garnituru dresova za prvi tim KK “Visoko”. Uz sve to, poslao je i 3 košarkaške lopte, što svakako u značajnoj mjeri pomaže u normalnom funkcionisanju kluba.

Uzunalić, čiju igru su obilježile sjajne šuterske sposobnosti kao i atraktivna igra (posebno zakucavanja), najveći dio svoje košarkaške karijere proveo je u visočkom klubu, dok je između ostalog igrao i u KK “Kakanj” te u klubovima u Njemačkoj i Austriji. I nakon odlaska iz KK “Visoko” je pokazivao interes za visočkom košarkom, a ova donacija je dokaz da je i dalje uz klub u kojem se afirmisao.

“Teško je naći riječi kojima bi se mogli zahvaliti našem Manji, kako smo ga svi zvali. U ovo zaista nezgodno vrijeme, vrijeme pandemije, zatvorenosti i neizvjesnosti, posebno na finansijskom planu, odlučiti se na ovakav vid pomoći, koja ni u kom slučaju nije mala, velika je stvar. Hvala mu na garnituri dresova za prvi tim, to je u mnogome pomoglo u našoj uniformisanosti, kao i na majicama za naša dva kluba. Znam da će nekima zvučati i čudno, ali i donacija košarkaških lopti je ogromna stvar za klub koji je faktički ponovo na početku. Jasmin je pravi primjer kako se voli i ne zaboravlja klub, a mi ćemo mu se na terenu pokušati barem dijelom odužiti za sve što je uradio za nas”, rekao je Eldin Neimarlija, trener KK “Visoko”.

Leave a Reply