Košarkaški klub Vukovi iza sebe ima uspješnu sezonu. prenosimo u cijelosti saopštenje kluba iz Zenice povodo prošle sezone.

Kadetska završnica lige mladih Zeničko-dobojskog kantona nam je ispisala historiju kluba zlatnim slovima. U kratkom postojanju kluba ( 5ta sezona ) uspjeli smo u namjeri da osvojimo famozno prvo mjesto i na pravi način prenijeli formu iz regularnog dijela sezone. Kao što uvodna rečenica govori kadetska selekcija zajedno sa trenerom Adisom Bajramovićem ostaje upisana zauvijek u analima kluba.
Ako uzmemo u obzir da su kadeti imali samo jedan poraz u regularnom dijelu sezone ( na produžetke ) onda ovo prvo mjesto je za mrvicu sjajnije i bolje.

Cijela sezona je bila turbulenta od početnog sklapanja i uigravanja ekipe, upoznavanja na trenerske i trenežne metode trenera Bajramovića, odlazak igrača koji nisu imali dovoljno vjere i strpljanja u proces, povrede i mnogi drugi segmenti na koje nismo mogli uticati ali na kraju su samo osnažili karakter nas u klubu i dječaka na terenu.

A u narednim redovima prenosimo mišljenje o ovoj završnici iz ugla trenera Bajramovića : “Pokušat ću da se u jednoj rečenici zahvalim od srca svim članovima KK Vukovi, upravi, roditeljima na povjerenju, izuzetnom sportskom i kucnom odgoju, te što ste vjerovali da možemo otići i do največih rezultata. Ovaj uspjeh na final four turniru je uspjeh svih nas i zato svi treba da budemo ponosni. Sama završnica je bila vrlo neizvjesna u svim kategorijama. Mogli smo vidjeti dobru košarku što je za pohvalu i bitno za budućnost kako Zeničke tako i BH košarke.Sama organizacija final four-a te suđenje su bile na vrhunskom nivou. Lično bi još želio da se zahvalim predsjedniku i direktoru kluba, Faruku i Harunu Čoliću na maksimalnoj podršci jer bez vas ovo nebi uopšte bilo moguće ostvariti. Čestitke još jednom svim osvajačima medalja u svim kategorijama. Na kraju najviše hvala kadetskoj selekciji na svemu što su istrpili od mene i zasluženo postali pobjednici. Uživajte i želim vam da ostanete gladni novih pobjeda.”

Sa ovom medaljom smo postali najuspješniji muški košarkaški kolektiv u gradu sa 3 nagrađivane selekcije ( Juniori i pioniri srebreni ). Također treba napomenuti da košarkaški klub “Vukovi” učestvuje i podržava veliki broj sportskih manifestacija na području grada, da smo aktivni članovi lokalne zajednice sa realizacijom mnogih projekata u proteklim godinama ( Uređenjima sportskih dvorana Osnovnih škola “Edhem Mulabdić” i “Meša Selimović”, uređenjem vanjskog igrališta kod O.Š. “Meša Selimović”, akcijom čišćenja gradske zone Jalija i tu ne planiramo stati jer nam je želja da kontinuirano radimo na poboljšanju jedine nam Zenice.

Iako je tek spuštena zavjesa na ovu sezonu u klubu nema mjesta za odmor i opuštanje pa tako najavljujemo, III međunarodni turnir prijateljstva – “Mirza Delibašić” koji je na rasporedu 06 i 07 jula u Gradskoj Areni, sedam dana nakon toga organizujemo jedan od najkvalitetnijih ljetnih košarkaških kampova na području Bosne i Hercegovine. Treći po redu ljetni kamp će biti održan u Ajdinovićima u periodu od 14 do 19 jula a predvodit će ga bivši BiH reprezentativac Adis Bečiragić, trener sa višegodišnjim stažem u Turskoj košarci.

Također ovom prilikom pozivamo sve dječake sa područja Zenice da dođu i provedu ljetni raspust sa nama u treniranju i druženju te da se uvjere zašto smo mi najprepoznatljiviji zenički brend. Sve informacije moežete dobiti putem kontakt telefona : 061/362-290 i 062/207-752, te putem web stranice www.kkvukovi.ba i facebook stranice kluba “Košarkaški Klub Vukovi”.

Za kraj ćemo nabrojati još zlatne kadete :

1. Danis Šišić
2. Ismar Brkić
3. Ajdin Spahić
4. Harun Džulabić
5. Amel Jazvić
6. Aljoša Lovrić
7. Ahmed Mucić
8. Anel Bardak
9. Adin Pašanbegović
10. Asim Krehić
11. Anes Dizdar
12. Amar Imamović
13. Ado Baručija

Trener : Adis Bajramović

K.L.

Komentariši