Iako od prekida prethodne sezone u WABA ligi, u kojoj je za “zelenim stolom” dodijeljena titula Budućnosti Bemaxu, “vučice” nisu odigrale nijednu utakmicu, to nije uticalo na njihovu igru na derbiju u novoj sezoni.

Košarkašice Budućnosti slavile su u Banjaluci na otvaranju lige protiv domaćih Orlova 67:46, (11:7, 16:17, 19:13, 21:9)

Izabranice Vladana Radovića su uglavnom bile u vođstvu, ali nedostatak pripremnih utakmica bio je vidan samo sredinom druge četvrtine, kad su domaće košarkašice serijom 9:0 prešle u vođstvo (19:17).

Ipak, brzo su “vučice” vratile ritam, zahvaljujući u tom dijelu igre raspoloženoj Anđeliki Mitrašinović, najefikasnijoj akterki utakmice sa 17 poena.

Pratila je i Mina Đorđević koja je pogodila četiri od pet prvih šuteva. na kraju je upisala 13 poena. Ona je upisala dabl dabl, pošto je uhvatila 10 lopti, tri u napadu.

U nastavku je počela da pogađa i Milena Jakšić, koja je dominirala u skoku sa 11 uhvaćenih lopti.

Kapitenka Nikolina Babić je ubacila 14 poena.

Domaće košarkašice nisu uspjele da pariraju tempu “vučica”, iako su odigrale dviej takmičarske utakmice u prvenstvu BiH a imale su i nekoliko prijatelčjskih provjera

Najbolja u doamćem timu je bila ljetošnje pojačanje, Vladinka Erak sa 16 poena.

Budućnost Bemax, koja je u posljednjih pet sezone osvojila tri titule WABA lige, pokazala je igrom i zalaganejm da su najozbiljniji kandidat za učešće na fajnl-foru. Iako su u novu sezonu ušle bez Nikoline Džebo i Aleksandre Katanić.

vijesti.me

Leave a Reply