Nakon što su ostali šokirani ozljedom Ahilove tetive Klayja Thompsona, Golden State Warriorsi su krenuli u ojačavanje momčadi u sezoni u kojoj očito neće tankirati, već će se natjecati. Warriorsi su poslali izbor prve runde 2021. u Oklahoma City Thunder za Kellyja Oubrea Jr.

Na taj način se dodatno obogaćuje škrinja izbora za Thunder koji bi mogli imati i 16 izbora prve runde do 2027. ako se ovaj izbor Warriorsa ne pretvori u dva izbora druge runde. Naime, izbor ostaje u prvoj rundi samo ako Warriorsi u regularnoj sezoni završe u posljednjih 10 ekipa lige.

Warriorsi će ovu sezonu i jako skupo platiti – već su u porezu na luksuz pa će Oubreov ugovor od 14.4 milijuna dolara “ugurati” u iznimku za razmjene i svoju će bilancu dodatno opteretiti i nazire se 134 milijuna dolara poreza na luksuz što bi bio apsolutni rekord.

Oubre je došao u OKC iz Sunsa kao dio razmjene za Chrisa Paula, ali se nije dugo zadržao. 24-godišnji krilni igrač ima vještine obrane i šuta koje se cijene u ligi, ali su u Warriorsima svjesni da prava zamjena za Thompsona zapravo ne postoji te nastavljaju potragu za igračem na poziciji beka šutera.

sportnet.hr

Leave a Reply