Dnedavni razigravač OKC-a i nekadašnji MVP NBA lige Russell Westbrook prešao je nedavno u ekipu Houston Rocketsa sa kojom napokon želi osvojiti taj prsten. Ipak, kako bi tim iz Teksasa imao dovlolnjo novca za još neke akvizicije, „Ras“ je pristao na određene ustupke.

Ipak, kako bi momčad iz Teksasa imala dovoljno novca za još neke akvizicije, Westbrook je pristao na određene ustupke.

On je s Rocketsima potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 207 milijuna dolara, a poznato je da će mu Houston ipak isplatiti sav novac koji je njime garantiran, ali u nešto drukčijem aranžmanu.

Kako bi Rocketsi u sljedećoj sezoni imači više manevarskog prostora u salary capu, Westbrook je pristao da mu ovogodišnja rata bude niža od garantiranih 38 milijuna, a da to bude nadoknađeno kasnije, prenosi američki novinar Mark Stein, iako i dalje nisu poznate točne cifre po sezonama.

Ostaje da se vidi koliko će u narednoj sezoni kompatibilne biti dvije velike zvijezde NBA lige– Russell Westbrook i James Harden, koji su bili suigrači u Thunderu do 2012. godine, kada su igrali i jedino NBA finale i izgubili od Miami Heata predvođenog LeBronom Jamesom.

Westbrook je u NBA-u od od 2008. godine, ima 30 godina, a u posljednje tri sezone u momčadi iz Oklahome bilježio je u prosjeku triple double učinak u regularnoj sezoni, po čemu je izjednačio dostignuće velikog Oscara Robertsona, koje se do tada smatralo nedodirljivim

Westbrook je proglašen za najkorisinjeg igrača NBA lige 2017. godine.

Sportklub.hr

Komentariši