“Za više košarke” naziv je nove društveno-odgovorne kampanje kompanije Carlsberg BH, koja u saradnji sa OKK Sloboda, pokreće projekat obnove i izgradnje košarkaških terena u Tuzli.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za medije, prvi u planu je projekat obnove već postojećeg terena za basket u naselju Slatina, jednog od omiljenijih košarkaških igrališta grada. Konačan cilj je Tuzli, koja već decenijama slovi za košarkaški centar BiH, osigurati da dobra reputacija živi i dalje, ulaganjem u sportsku infrastrukturu i kreiranjem što boljih uslova za igru.

A u okviru projekta danas je u centru Tuzle postavljena i zanimljiva instalacija – velika Pan boca sa brojačem, koja će biti pravi pokazatelj koliko Tuzlaci vole svoj grad i košarku. Naime, u ovoj kampanji i građani su pozvani da sudjeluju. Ubacivanjem čepova sa boca Pan piva učestvuju u akciji i daju svoj doprinos obnovi terena. Cilj je prikupiti 100 000 čepova, a po završetku akcije, PAN obnavlja teren za basket na Slatini.

„Već tri godine kompanija Carlsberg BH, u saradnji sa OKK Sloboda, promoviše sportske vrijednosti i košarkaški duh grada organizacijom najvećeg turnira u uličnoj košarci u BiH Pan 3 na 3, čiji značaj i popularnost poprima i regionalni karakter. Ove godine odlučili smo napraviti korak dalje i Tuzli, koja je prepoznala naše prijateljske namjere, ponuditi još više. S tim u vezi danas pokrećemo i predstavljamo naš novi projekat Za više košarke čiji je konačan cilj što više košarkaških igrališta u Tuzli i što bolji uslovi za igru! U ovom projektu ipak “ne igramo sami” i samo sa OKK Sloboda, već pozivamo i sve građane Tuzle i okoline da nam se pridruže i tako podrže obovu terena na Slatini“, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH.

Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, stvorit će se bolji uslove igre.

„OKK Sloboda je ponosna što je dobila ovakvog partnera u promociji košarkaškog sporta, jednu društveno-odgovornu kompaniju, koja nam pomaže u predstavljanju i afirmaciji mladih igrača, na čemu naš Klub bazira čitav svoj koncept rada. Projekat – adaptacija košarkaškog terena na Slatini, sam odabir lokacije i količina planiranih radova najbolje govore o ozbiljnosti Carlsberga, koji će građanima ovog naselja, pa i grada Tuzle, omogućiti da dobiju novu sportsku vrijednost i ožive ovaj kultni košarkaški teren“, kazao je Aid Berbić, predsjednik OKK Slobode.

Kampanju „Za više košarke“ podržala je i gradska uprava. „Lijepi su primjeri kada velike kompanije odluče pomoći grad na način da korist imaju građani, u ovom slučaju oni koji vole košarku. Izuzetno nam je drago što je pokrenut projekat obnove terena na Slatini, koji će zasigurno, omogućiti bolje uslove igre“, izjavio je Vedran Lakić, pomoćnik gradonačelnika Tuzle.

Na današnjoj konferenciji za medije, potpisivanjem novog godišnjeg ugovora već četvrtu godinu zaredom ozvaničen je i nastavak uspješne saradnje kompanije Carlsberg BH i Pan piva sa OKK Sloboda Tuzla i u novoj takmičarskoj sezoni 2017/18.

Predstavljanju projekta Za više košarke prisustvovali su i bh. reprezentativci, Almir Hasandić i Nedžad Muratović, koji su zajedno sa trenerom i šefom stručnog štaba OKK Slobode, Velimirom Gašićem prisutnima najavili kvalitetnu borbu na terenu u toku sutrašnjeg derbija koji igraju sa HKK Široki.

Odgovori