Koš kod “Kule G” je u novom ruhu. Potpuno je spreman za nove baskete u tuzlanskom kvartu.

Forum mladih SBB Tuzla je 12.09-13.09.2019. godine realizovao radnu akciju koja je imala za cilj da se devastirani i smećem prekriveni dio parkinga u tuzlanskom naselju Sjenjak pretvori u uređeno košarkaško igralište sa iscrtanim terenom, klupama, obručem i drugim pratećim rekvizitima kako bi djeca i mladi dobili jedno korisno i sigurno mjesto za igru.

“Vlastitim primjerom smo željeli pokazati da mladi kroz svoj aktivizam mogu realizovati mnoge društveno korisne stvari. Osjećamo se izuzetno ponosnim jer smo jedan zaboravljen i neuslovan prostor prekriven smećem pretvorili u teren u kojem će djeca i mladi moći na koristan način provoditi svoje vrijeme baveći se sportom” rekao je Adi Selman predsjednik Foruma mladih SBB TK-a.

“Pored košarkaškog igrališta odlučili smo na zid iscrtati veliku zastavu Bosne i Hercegovine i na taj način dodatno ispoljiti našu ljubav prema domovini Bosni i Hercegovini ali i upotpuniti vizuelni identitet terena” riječi su Anje Bošnjaković mlade Tuzlanke članice Gradskog odbora SBB- Tuzla.

” Gradski odbor SBB-a kao i klub Vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla će uvijek direktno podržavati sve ideje i inicijative koje imaju za cilj konkretno unaprijeđenje života u zajednici u kojoj živimo” izjavila je Sabiha Mujkanović vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla”.

Mladi SBB-a su također stanarima zgrade ispod koje se nalazi teren poklonili jednu košarkašku loptu kako djeca i mladih ne bi imali nikakvih prepreka da se bave sportom ukoliko to žele.

N.S.

Komentariši