Košarkaški kup Bosne i Hercegovine za žene  održat će se 7. i 8. marta 2020. godine u Banjaluci u organizaciji viceprvaka i predstavnika BiH u WABA ligi ekipe ŽKK Orlovi. Polufinalni parovi su Čelik-Mladi Krajišnik i Orlovi-Banovići.

Pored Banjalučanki za organizaciju se prijavio i bh.prvak te također učesnik WABA lige ŽKK RMU Banovići.

Iz tabora šampiona BiH kako navode su ogorčeni odlukom komesara prvenstva BiH Siniše Jakovljevića, koji nije prisustvovao kada su otvarane ponude u KS BiH!?

Banovićanke su naime ponudile uslove za Final-four Kupa BiH:

Troškovi za smještaj ekipa u hotelu sa 3 zvijezdice (hotel Zlača), puni pansion u periodu od 6. do 8. marta 2020. godine, dvije noći, ekipa može najviše brojati 18 osoba. Uz objezbjeđenje svih ostalih uslova tehničke organizacije, potom  treninga, transporta, klub iz Banovića je ponudio je pansion za šest predstavnika KS BiH u hotelu Zlača od 7. do 8. marta 2020.godine. Također su navele uplatu od 500,00 KM za razvoj omladinskih selekcija. Pored svega bh. prvak kao jedan od uslova naveo da će obezbijediti i snositi troškove kontrolnih treniga ženskih i muških selekacija Bosine i Hercegovine (pionirska, kadetska i juniorska reprezentacija). Uz hranu i napitke za sve navedene reprezentativne kategorije.

Viceprvak BiH ekipa Orlova ponudila je uslove:

Troškovi smještaja za ekipe u hotelu Fortuna sa četiri zvijezdice puni pansion, tim može imati najviše 18 osoba. U ostalu svu tehičku organizaciju zatim transport hotel-dvorana, trening. Klub će snositi troškove smještaja i ishrane za tri predstavnika KS BiH. Novčana sredstva od 610, 00 KM za razvoj mlađih selekcija.

Banovićkih 500,00 KM uz troškove kontrolnih treninga i okupljanja omladinskih selekcija BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji je po “matematici” Siniše Jakovljevića manja cifra od 610,00 KM. Da li  okupljanje omladinskih selekcija spada u razvoj bh. košarke ili školski izlet u prirodu po logici Jakovljevića?

Bh. prvak je ponudio dva dana za razliku bh. viceprvaka koji je ponudio jedan dan smještaja za učesnike. Također klub iz Banovića je ponudio smještaj za šest dok je klub iz Banjaluke za tri predstavnika KS BiH.

“Nemamo apsolutno ništa protiv da je naš sportski rival  ponudio bolje uslove od nas, no međutim ovom odlukom smo itekako oštećeni”, izjavili su iz ŽKK RMU Banovići.

Postavlja se pitanje i za KS BiH, iz svega navedenog prema “matematici” Siniše Jakovljevića koji su bolji uslovi ponuđeni za Final four Kupa BiH za žene, i ono što je najvažnije za razvoj omladinskih selekcija bh. košarke?

Nesporno je da treba pohvaliti želju za organizacijom  bh.šampiona i vicešampiona, cijeniti njihove uslove da žele biti domaćini jednog značajnog događaja kao što je Kup Bosne i Hercegovine.

 

N.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here