Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec govorio je za hrvatske medije o nastavku sezone u ABA ligi.

Zadar se trenutno nalazi u velikoj krizi, s obzirom da je maltene isključivo finansiran od strane grada koji živi od turizma.

Pandemija korona virusa uticala je na te finansije, ali i na stanje košarke, odnosno suspenziju ABA lige i hrvatskog šampionata.

“U ABA mislim da bi trebalo zaključiti sezonu i ostaviti postojeće stanje. Ali, mislim da Zadar ne bi trebalo kažnjavati da ispadne iz lige, već bi razumno bilo ligu proširiti na 14 klubova, pa da u narednoj sezoni ispadaju tri kluba”, svoje viđenje ponudio je Žilavec za Slobodnu Dalmaciju i ističe:

“Mislim da ne bi trebalo da ispadnemo iz lige bez da iko uvaži pretpostavku kako smo u posljednjoj utakmici mogli da pobedimo Crvenu zvezdu. Nisam ni za tu opciju da bi zbog postojećeg stanja trebalo neko da se ‘zakine’, konkretno Borac (Čačak) i Split, koji drže prve dvije pozicije u ABA 2 ligi”.

Zadrani trenutno, kolo prije kraja, imaju isti skor kao Mega Bemax i Krka na začelju tabele, sa po šest pobjeda i 15 poraza, ali najlošiji međusobni skor u tom trouglu. U posljednjem kolu hrvatski klub je trebalo da gostuje Crvenoj zvezdi u dvorani Aleksandar Nikolić.

Žilavecova ekipa je već osvojila Kup Hrvatske, a trenutno se nalazi na prvoj poziciji prvenstva.

“U stalnom smo kontaktu, ali konačne odluke nema. Da bi se zaključila HT Premijer liga nedostaje još jedno kolo i prihvatila bi se trenutna situacija. Mi ne razmišljamo o tituli, zdravlje je na prvom mjestu. Utakmica i trofeja će biti”, jasan je on.

Sport centar

Leave a Reply