KK Zadar je krenuo u pripreme, ali i dalje krnjeg kadra. Traže se još dva pojačanja, a potraga za njima nije laka. Trener Veljko Mršić je za 057 info prepričao iskustva s pregovora.

“Dosta puta smo se opekli, falio je samo potpis kada bi nešto iskrsnulo. Našli smo jednog dobrog igrača za poziciju 2-3, ali nije mogao do Ureda za izdavanje putovnica, koji sada valjda radi samo kada je pitanje života i smrti. Druga putovnica mu je bila nigerijska, s kojom ne može putovati po ovoj regiji, pa je agent rekao da je bolje da se odustane od posla jer se ne zna kad bi to bilo. Pri realizaciji smo drugog posla, prepustio sam to Brani, vjerujem da smo blizu rješenja”, kazao je trener Zadra.

Uz rješenje na pozicijama 2-3 gdje se traži prvenstveno šuter, nedostaje i pravi, startni centar. Tu postoji nekoliko opcija, ali je sve ograničeno novcem.

” Gledamo najviše na karakter igrača kojeg dovodimo jer uz budžet koji imamo ne može se dobiti ne znam kakvi super talentirani ili dokazani igrač. Trebamo gađati nekoga tko ima karakter i može napredovati, zanimljivih opcija ima. Nositelji igre moraju biti naši domaći igrači, imamo par iskusnih koji duže vrijeme igraju i moraju napraviti dodatni iskorak.”

Napredovati može i Eyassu Worku kojem će to biti prvo seniorsko iskustvo, a u Zadar je već stigao. Testiran je na koronavirus i to negativno i sad mora proći samoizolaciju.

“Workua nisu prvi dan pustili na avion zbog nekih papira, poslije smo preko konzulata iz Los Angelesa dobili papire za ukrcavanje, sada ćemo pričekati to vrijeme samoizolacije. Bursać također vadi papire u Novom Sadu i trebao bi uskoro biti u Zadru.”

Iako nema novi ugovor na poziciji sportskog direktora, poslova i dalje određuje Branimir Longin čiji status i dalje nije točno definiran.

” Svakodnevno smo bili u kontaktu, radio je svoj dio posla, gledali smo zajedno, komentirali igrače, tražili ih. Razgovarao sam sa svakim od tih igrača, s njihovim trenerima na koledžu i tek nakon toga smo se odlučivali ići prema njima ili ne. Mislim da su karakterno jako dobri momci”, otkrio je trener Zadra.

V.V.

Leave a Reply