Dojučerašnji Košarkaški klub Rudeš postao je Košarkaški klub Dinamo.

Grb KK Dinamo sličan je grbu fudbalskog kluba, ali iz KK Dinamo tvrde da nemaju nikakve veze sa fudbalskim klubom sa Maksimira, ali da imaju podršku najvijača Modrih Bad blue boysa.

Jedan od ključnih ljudi u Dinamu je Neven Spahija, koji će biti potpredsjednik, dok će funkciju predsjednika obnašati Marijan Pojatina.

Povodom promjene imena kluba, Dinamo se javnosti obratio saopštenjem.

“Košarkaški klub Rudeš osnovan je davne 1972. godine inicijativno nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja. Tokom 48 godina rada i postojanja, kroz klub je prošao veliki broj kvalitetnih igrača i postao je stabilan i prepoznatljiv klub koji se takmiči u Prvoj ligi Košarkaškog saveza Hrvatske.

Od 2006. godine i dolaska nove uprave u klub na čelu sa predsjednikom Mladenom Miholićem, klub mijenja strategiju i posebna pažnja usmjerena je na rad sa mlađim uzrastima pa je klub u vrlo kratkom vremenu postao jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu sa djecom i omladinom. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koja se takmiče u svim ligama u organizaciji KS Zagreba i Hrvatske najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i učesnika mlađeg školskog uzrasta”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik kluba biće Neven Spahija koji je rekao da njegov dolazak nije nikakva slučajnost.

“Dobro sam poznavao ljude koji su uključeni u rad kluba, a neki od njih su moji bivši igrači. Moj posao je košarka, a košarka se u KK Rudeš, sada KK Dinamo Zagreb, veoma ozbiljno shvata. To je klub u kome se isključivo ceni stručnost. Edukacija trenera i stručnog kadra je jedan od mojih osnovnih i redovnih zadataka i sa radošću ih obavljam jer sa druge strane imam ekipu koja želi da uči i napreduje. Kada ste okruženi takvim ljudima, sportistima, mladima i naravno navijačima, uspeh je neizbežan, a ja sam veoma ponosan što sam deo ove ambiciozne sredine”, poručio je Spahija.

Sport centar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here