Sve kategorije Igman Burcha sa Ilidže pripremaju se za novu takmičarsku sezonu.

“Seniori Igman Burcha su u petak odigrali prijateljsku utakmicu sa respektabilnim i veoma kvalitetnim protivnikom ekipom Živinica, koja u svojim redovima pored jako iskusnih igrača također angazovala i dokazanog Amerikanca. Naši momci su uspjeli upisati pobjedu u ovoj utakmici te su sigurno podigli atsmosferu pred početak sezone, a rezultat je glasio 89:83.
Naša seniorska ekipa u ovoj sezoni biti će sigurno i dalje jedna od najmlađih ekipa u ligi, u kojoj važnu ulogu igraju mladi igrači. U ovoj sezoni nećemo imati iskusnog Tarčina zbog povrede, a uprava kluba u ovoj sezoni angazovala je A.Dovadžiju kao jedinog iskusnog uz Ahmedića kapitena. Kadeti su nakon već dva mjeseca rada, odigrali čak desetak utakmica. U nedjelju smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv veoma kvalitetne ekipe Koš u dvorani Radan Centru. Naši kadeti do sada ne znaju za poraz a i u ovoj utakmici bili su ubjedljivi rezultatom 117:76. Na današnjem sastanku Omladinske lige KSKS Liga je prolongirana za 14.11 ako se situacija u kantonu popravi, a kadetska liga brojat će četrnaest klubova.
Juniorska liga će početi sedam dana nakon kadetske, a utakmice će se igrati svakih petnaest dana, u juniorskoj ligi takmičit će se deset klubova. Nadamo se da će ovo biti još jedna uspješna sezona za sve selekcije našeg kluba, te s nestrpljenjem čekamo početak”, saopštilisu iz KK Igman Burcha.

R.BH.

Leave a Reply