Bez namjere da bilo koji klub omalovažavamo, nije nam to namjera, odlučili smo da prokomentarišemo mogućnost da u narednoj sezonu Aba lige 2 imamo “derbi” novih ligaša Gorica – Podgorica.

Bilo koje takmičenje zahtjeva angažman klubova sa tradicijom i reputacijom. Vjerujemo da je, primjerice, Podgorica ozbiljan projekat, ali i da prebrzo želi iz druge crnogorske lige doći do regionalne scene.

Prebrzo je to drugovi Podgoričani.

Gorica je u Hrvatskoj ligi četvrti klub na tabeli iza tri Aba 1 ligaša. Ali, da se razumijemo kvalitet Cibone, Zadra i Splita ne odudara od kvalitete klubova iz BiH. Pokazali su to Igokea, Široki, Spars Realway i Sloboda.

Stoga rukovodstvo Aba lige dobro mora razmisliti o košarkaškim centrima. Koliko je Aba liga 2 “progledala” sa centrima poput Čačka ili Tuzle.

Sigurni smo da će to biti i u slučaju Slobode iz Užica, ali… Ne vjerujemo da će Goricu, a pogotovo Podgoricu gledati značajniji broj gledalaca. Pogotovo Podgoricu gdje je Budućnost Voli bez premca.

Vidmo na primjerima fudbalskih prvenstava koja su nastavljena poslije pandemije COVID-19 koliko nedostaju navijači. Ako Aba liga želi takmičenje bez navijača onda neka se okrene ekipama bez reputacije i tradicije.

E.Sk

Odgovori