Tradicionalni košarkaški turnir Silver Ball 2021 je počeo u subotu utakmicom između domaćina Silver Kingsa i gostiju iz Županje. Nakon utakmice domaćini su organizovali posjetu starom gradu Gradini gdje su održali interesantan čas istorije i obilazak tvrđave.

Drugi dan u nedjelju gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović je svečano otvorio Međunarodni košarkaški turnir u Srebreniku Silver Ball 2021.

U prvoj utakmici Silver Kingsi su savladali Lions Kosarkaski Klub u zanimljivoj utakmici. U drugom polufinalu Lionsi su bili bolji od Županje.

U uzbudljivom finalu pobjedu je odnijela ekipa Silver Kings nad odličnim Dragonsima. U utakmici za treće mjesto Lionsi su bili bolji od Županje.

U revijalnom dijelu programa uramljene dresove u znak zahvalnosti su dobili članovi Silver Kingsa koji izlaze iz juniorske selekcije Ajna Ibrišimović, Ajša Fazlić, Belmina Husić, Safet Šerifović i Mahir Mujedinović.

U takmičenju šutiranja slobodnih bacanja pobijedio je Vedran Perić iz Dragonsa. U takmičenju šutiranja trica najbolji je bio Tarik Šabanić iz Silver Kingsa.

Titulu najboljeg MVP igrača turnira dobio je Kemal Buljubasic iz Silver Kingsa. Isti igrač je dobio priznanje za najboljeg strijelca turnira.

TIA

 

Leave a Reply