Zdravko Radulović, nekadašnji prvi strijelac Eurolige: Najljepše uspomene me vežu za Sarajevo (VIDEO)

Zdravko Radulović, nekadašnji sjajni košarkaš Bosne bio je proglašen za najboljeg igrača SFRJ u izboru “Slobodne Dalmacije” 1988/89. Stekao status reprezentativca bivše države. Briljirao je kasnije u dresu Cibone, u čijem dresu je bio prvi strijelac Eurolige.

“Nezaboravan period. Bilo je fenomenalno i tu sam odrastao. Bosna kao brend sa publikom, cijeli grad je živio klub. Pored toga imali smo publiku širom Jugoslavije. Gdje god smo došli sjajno smo imali smo svoje navijače. Sve moje najbolje uspomene za Sarajevo i za Bosnu. Dolazak u Sarajevo nije bio slučajan. Iza cijelog dolaska je stajao Vule Vukalović , koji je doveo i Varajića i Radovanovića. Međutim Bosna je imala i taj imidž sa Mirzom Delibašićem”, između ostalog izjavio je Radulović”.

Pogledajte  opširnije u videoprilogu razgovor sa Radulovićem.

Vrijedi spomenuti da je u Italiji bio također košgeter Serije A, u dresu Napulja. Gdje i proglašen za najboljeg stranca u historiji kluba, ispred klupske legende Amerikaca Waltera Berya.

Nastupao je Radulović za nekoliko poznatih košarkaških klubova Evrope. Svi su željeli svojim redovima vidjeti košarkaškog asa.

Kao trener u igračku orbitu izbacio je Tomića, Simona dok je vodio Zagreb. Kao trener Cibone pružio priliku Bojanu Bogdanoviću, nakon čega je rođeni Mostarac stigao preko Fenerbahčea do NBA lige.

N.S.

 

 

Leave a Reply