Talentovana 17-godišnja košarkašica Konjica Zerina Kadić bila je ako ne najbolja onda među najboljim igračicama ŽKK Konjic najmlađe ekipi u elitnom rangu bh.košarke u debitantskoj sezoni ekipe sa Neretve. Zerina je potencijalni kandidat i za kadetsku reprezentaciju BiH i među najtalentovanijim je našim košarkašicama u svom uzrastu i zasigurno budućnost naše ženske košarke, a to je pokazala u protekloj sezoni u kojoj je svojim igrama pomogla svojoj ekipi da se i naredne sezone takmiči u eliti.

Zerinu smo na početku razgovora upitali kako je vidjela proteklu sezonu.

– Uvijek može bolje, ali cilj koji smo imali kao klub smo ostvarili smo opstanak u premijer ligi. Svi smo napredovali, stekli mnogo iskustva i vidjeli dosta dobrih poteza od starijih i iskusnijih igračica iz drugih klubova. Sretne smo jer imamo priliku sa 16 godina igrati najjaču ligu u BiH.

Potom smo je pitali kako je bilo u izolaciji.

– Pored školskih obaveza formu sam održavala kućnim treninzima i zdravom ishranom. Također imala sam dosta vremena za stvari koje nisam imala tokom sezone, ali ipak se nadam da je pandemija iza nas i da ćemo se što prije vratiti na košarkaški teren.

Planovi za narednu sezonu.

– Počele smo trenirati na otvorenom, nadam se da ćemo ubrzo u dvorane i početi se spremati za novu sezonu koju svi sa nestrpljenjem očekujemo. Planovi su da se tokom ljeta pripremamo što bolje, stekli smo dovoljno iskustva i sigurni smo da možemo postići bolje rezultate u odnosu na prošlu sezonu, rekla nam je na kraju razgovora Zerina Kadić košarkaški biser iz Konjica, kadetska reprezentativka i budućnost bh.košarke.

Enver Nimanović/novikonjic.ba

Odgovori