Živinička sramota: Devoe Armstrong ostavljen na ledini, prijatelji ga odvezli za Sarajevo?!

Trebala je biti lijepa sportska priča, a pretvorila se, očito, u pakao. Riječ je o dvojici američkih košarkaša koji su ove sezone nosili dres A2 ligaša BiH KK Živinice. Prvi je Drae Murray koji je zimus otišao glavom bez obzira iz ovog grada, a drugi je Devoe Armstrong, koji je jučer uz pomoć osoblja Jet – Star otputovao za Sarajevo, a potom za Ameriku.

O tome šta je u Živinicama doživio Armstrong najbolje govore komentari na post koji je objavio privatni poduzetnik Jozo Banović i vlasnik motela Jet – Star.

O ovom slučaju, koji je okaljao obraz košarke u BiH, pisao je i novinar portala www.eurobasket.com, a cijeli tekst možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.eurobasket.com/Bosnia/news/489498/The-ugly-truth-of-what-happened-to-Americans-DeVoe-Armstrong-and-Drae-Murray-with-BC-Zivinice

Nažalost ovake stvari se događaju, ali se njima kad-tad mora stati u kraj. Košarkaši ne smiju biti predmet trgovine. To je kažnjivo.

Sjetimo se primjera Phila Jacksona, fudbalera, koji je izjavio po povratku u Kolumbiju da je u našoj zemlji bio predmet trgovine ljudima. Tekst o tome možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/phil-jackson-tvrdi-pet-godina-sam-bio-zrtva-trgovine-ljudima-u-bih/131020053

V.B.

 

Leave a Reply