Na adresu portala BHbasket stiglo je saopštenje viceprvaka Bosne i Hercegovine ŽKK Orlovi iz Banjaluke, koje prenosimo u cijelosti.

Ženski košarkaški klub Orlovi se oglasio nakon sramnog napada i objave generalnog sekretara Mladog Krajišnika Brane Čovičkovića na fejsbuk stranici ovog kluba.
Banjalučki klub se prvo zahvalio svima na čestitkama i istakao da je ova objava nerazuman i sraman pokušaj blamaže klub i trenutku kad se slavi 50 godina od osnivanja.

-Nije nam jasno šta je razlog ogavne poruke o našem klubu, pogotovo što su većina igračica oba tima privatno dobre drugarice. nObzirom da poslednjih godina naš klub postiže odlične rezultate u svim kategorijama u trenutku kada ekipu zbog kvaliteta za WABA ligu seniorski tim popunjavamo iskusnijim igračicama mlađe talentovane uz dogovor puštamo u druge klubove , pa je tako nekoliko naših igračica popunilo i ekipu Mladog Krajišnika. U pogonima našeg kluba košarku uči i kroz sport se za život sprema mnogo djevojčica.- navodi se u saopštenju.

U Orlovima navode da su spremili i tužbu protiv odgovornog za objavu.
-Ogorčeni dugogodišnjim nesportskim ponašanjem dotičnog poslednja objava je prelila čašu pa smo uputili prijave nadležnim sportskim organima i pripremamo tužbu nadležnom Sudu zbog silnih prijetnji i uvreda. Razlog i povod za prijavu istog je objava i saopštenje na zvaničnoj fejsbuk stranici. Takvo saopštenje je prevazišlo granice civilizacijskog i dostojnog komuniciranja. Naša narodna poslovica kaže: “Svako zlo ima i svoje dobro “ što potvrđuje reakcija građana i klubova koji su se javno oglasili i osudili potez Mladog Krajišnika. Iskreno se nadamo da je objava na internetu posljednje što je njihov generalni menadžer i sekretar u ime kluba objavio.

U Orlovima su se zahvalili ŽRK Borac na podršci, te pozvali sve sportske klubove u državi i institucije sistema i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava žena da se najoštrije osudi ovakvo ponašanje neodgovornog pojedinca. Takođe su podsjetili na reakcije Košarkaškog saveza Republike Srpske i Ministarstva.

-Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo Orlice danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete. Pehare i medalje je uručila naša draga Sonja Davidović ministar porodice omladine i sporta i od nje cijela sportska javnost takođe očekuje snažnu reakciju. Novim zakonom o sportu koji će ove godine biti i usvojen a na kojem je intenzivno radila i naša ministarka ovakvim osobama protiv koje su vođeni brojni sudski postupci biće uskraćeno pravo rada u sportskim udruženjima. Iskreno se nadamo da je došlo vrijeme da se takav čovjek kao Čovičković izbaci iz sporta- dodaje se u saopštenju, viceprvaka i predstavnika Bosne i Hercegovine u WABA ligi.

R.BH.

Odgovori