Sa međunarodnog turnira u Austriji Plemkinje se vraćaju bogatije za jedno veliko iskustvo, iako su poražene u oba susreta. Na turniru su pružile svoj maksimum protiv kvalitetnih i iskusnih ekipa.

Košarkšice ŽKK Zrinjskog 2010 nastupile su kao najmlađa ekipa na turniru, a uspjele su parirati ekipama koje su u vrhu austrijske i slovenske košarke.

Za portal Hercegovina.in izjavila je kapetanica ekipe Petra Leko: “Drago nam je što smo imali priliku odigrati dvije kvalitetne utakmice, a također želim istaknuti da su naše dvije košarkašice iz omladinskog pogona Nera Zelenika i Mihaela Ereš zabilježile svoj prvi seniorski nastup. Iz moje perspektive sa terena mogu reći da smo odigrali dvije dosta čvrste utakmice, razlika između košarke koju igramo u BiH i koju smo danas imale priliku vidjeti je nemjerljiva, brza, agresivna igra s protivnicima koji su vidljivo stariji, jači i iskusniji. Prije samog turnira imali smo peh, ozlijedila nam se jedna od najboljih igračica Ivana Đolo. Ipak ni to nas nije pokolebalo da damo svoj maksimum i predstavimo svoj klub i grad u najboljem svjetlu. Ovom prilikom također se želim zahvaliti u ime cijele ekipe onima koji nam pružaju podršku i koji su nam i ovoga puta omogućili odlazak na međunarodni turnir. Ove utakmice koje smo odigrale su nam bile odlična uvertira za nadolazeću sezonu. ‘’

Sastav ekipe: Petra Leko, Sara Herceg, Karla Lasić, Inja Džidić, Vesela Lončar, Hana Hadžihusejnović, Nera Zelenika, Ana Leko, Mihaela Ereš i Katarina Mihalj.

Hercegovina.in

Leave a Reply