Košarkaši nikšićke Sutjeske nastavili su sa radom. Istovremeno, pomno prate situaciju u regionu, vjeruju da će zdravstvena situacija nastaviti da se popravlja kako bi 27. maja dobili zeleno svjetlo da se bore za plasman u ABA ligu.

Pomenutog 27. maja, čelnici ABA lige će zauzeti stav i najvjerovatnije donijeti odluku u vezi sa završnicom takmičenja u elitnom društvu, ali i o završnici drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Podsjećanja radi, u ABA 2 ligi je završen ligaški dio takmičenja, a u trenutku prekida, Borac iz Čačka, Split, MZT i Sutjeska su se trebali boriti za mjesto u elitnom društvu.

Polufinalni parovi su bili Borac – Sutjeska, odnosno Split – MZT. U međuvremenu, virus je stopirao sve životne tokove, pa tako i gotovo sva sportska takmičenja.

Međutim, život se malo po malo vraća u normalu, a samim tim i nada da bi regionalno takmičenje moglo da se završi borbom na parketu. Jasno je da klubovi imaju različite stavove po ovom pitanju, te da svaki klub ima sopstveni interes za koji se bori, ali…

“Iskreno se nadam da ćemo dobiti priliku da se na parketu borimo za mjesto u ABA ligi. Svjestan sam da trenutno uslove igre diktira pandemija, svjestan sam da postoji niz problema koje treba prevazići, ali ljudski i sportski je nadati se da će san koji smo svi sanjali i borili se za njega tokom sezone, postati java. Ne kažem da bi u slučaju da čelnici ABA lige donesu odluku da se takmičenje nastavi izborili plasman u elitno društvo, ali sigurno bi se borili do posljednjeg atoma snage i sigurno bi bili jako opasni, a smatram i konkurentni za mjesto u višem rangu takmičenja“, naglasio je za Sport Klub reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismet Sejfić i nastavio:

“Trenutno sam u dogovoru sa klubom kod kuće. Maksimalno radim i spremam se kao da će sezona biti nastavljena, a istovremeno koristim priliku da se posvetim i nakupim pozitivnu energiju u druženju sa porodicom. Ako čelnici ABA lige donesu odluku da se nastavljaju borbe za mjesto u elitnom društvu, istog trenutka palim automobil i krećem put Nikšića”.

U međuvremenu, ljubitelji košarke u Nikšiću su teško prihvatili vijest da su se razišli crnogorski reprezentativac Nikola Pavlićević i Sutjeska.

“Pročitao sam u medijima šta se izdešavalo. Jako mi je žao što je došlo do toga, ali sam po prirodi optimista i vjerujem da će čelnici kluba i Nikola Pavlićević naći modus da se dogovore, te da će Nikola biti u sastavu tima ako se uđe u borbu za plasman u elitno regionalno društvo”.

Uporedo sa iščekivanjem vijesti o eventualnom nastavku ABA i ABA 2 lige, Ismet Sejfić čeka i odluku da li će drugi FIBA prozor biti odigran u novembru ili februaru. Podsjećanja radi, izabranici Vedrana Bosnića su na startu kvalifikacija pobijedili Latviju u gostima, a poraženi su od Grčke na svom parketu. Slijede dueli protiv Latvije i Bugarske pred svojim navijačima.

“Nije bitno da li će nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti u novembru ili februaru, bitno je da mi, poslije sjajnog starta, maksimalno spremni dočekamo utakmice protiv Latvije i Bugarske. Izvjesno je da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, a na nama je da na parketu, pomenuti vjetar u leđa pretvorimo u kapitalne iskorake ka ostvarenju sna, a to je naravno plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta“, poručio je Ismet Sejfić i nastavio:

“Trenutno sam fokusiran na odluku čelnika regionalnog takmičenja koja se očekuje uskoro. Rekao sam da se nadam da ćemo dobiti priliku da se na parketu borimo za plasman u elitno društvo. Kada sve pomenuto ostane iza nas, bit će vremena za priču o narednoj sezoni, planovima i ciljevima“.

Sportklub

Odgovori